O nama


o-nama

Prva asocijacija na otok Korčulu je sam stari grad Korčula, grad bogate kulturne baštine koji svojom arhitekturom uvodi posjetitelja u neku novu dimenziju poklanjajući mu dašak prošlosti. Ipak, bezbrojne prekrasne plaže i uvale koje se naziru iza stoljetnih maslinika i vinograda su one koje svojom ljepotom mame turiste iz cijelog svijeta.
U uvalama Žitna i Zavalatica za vas smo uredili pravi mali mediteranski raj. Smještene na južnoj strani otoka Korčule sa pogledom na otok Lastovo, od starog su grada Korčule udaljene svega 30-tak minuta vožnje. Put do uvala vodi vas kroz vinograde i maslinike mjesta Čara pripremajući osjetila za bogatstvo mediteranskih delicija i punoću okusa autohtonog vina Pošipa.

Vinarija „Pošip“ Čara poznata je po proizvodnji vina iznimne i vrhunske kvalitete čemu svjedoče brojne osvojene nagrade.

Žitna

Žitna je mala, zatvorena uvala, koloristički neodoljiv spoj plavetnila i zelenila. Šljunčana plaža nadvijena je primorskim borovima, zelenim draguljima. More blješti u svim nijansama plave, ali tirkizna dominira i osvaja poput kraljice. Kamena kuća smještena je na samoj plaži, ali ju prostrano dvorište nadvijeno divljom lozom sakriva od znatiželjnih pogleda te gostu pruža komfor i privatnost uz neodoljiv pogled. Tu je i neizostavni popodnevni maestral (osvježavajući sjeverozapadni vjetar koji za toplih ljetnih dana puše s mora na kopno). Iako govorimo o opuštajućoj oazi gdje cvrčci i šum mora vladaju, unutrašnjost pruža i neke suvremene vrijednosti poput Interneta, TV-a, perilice rublja i neizostavnog kamenog roštilja na kojem ćete si rado pripremati kulinarske užitke.

Zavalatica

Za one koji se žele upoznati sa jednostavnim i šarmantnim životnim stilom malog dalmatinskog mjesta i pritom se odmoriti i zabaviti, House Gita u Zavalatici nudi 3 apartmana koja odišu komfornošću i ugodom kopirajući atmosferu pravog doma, a pogled na more je samo jedna od stvari u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled.
Zavalatica je mirno i malo otočno mjesto smješteno u uvali čije je prirodno okruženje idealno za idilični obiteljski odmor. Naši moderno uređeni i prostrani House Gita apartmani „Adriana“, „Mare“ i „Kristina“, zadovoljavaju sve potrebe suvremenog načina života kao što su TV, WiFi, i klima uređaji, a dalmatinski šarm malog mjesta upoznat će vas sa opuštenim načinom života lokalnog stanovništva i autohtonim delicijama poput domaćih likera, rakije, suhih smokava i maslinovog ulja.

O kulturi grada Korčule i događanjima na otoku potražite na:

Turistička zajednica grada Korčule
Hrvatska turistička zajednica